Yarmouth Jeweller finds new home across road

Philip Barulis, owner of Philip John Jewellers in Great Yarmouth, which has moved across the road. P

Philip Barulis, owner of Philip John Jewellers in Great Yarmouth, which has moved across the road. Picture: David Hannant - Credit: Archant

Why did the jeweller cross the road? To make his window more visible to the other side.

This is exactly what a Great Yarmouth jewellery shop has done, after moving from one side of the road to a property exactly opposite.

Philip John Jeweller's, on King Street, has relocated from 17 King Street to 170 King Street, after seeing an opportunity to increase the visibility of the shop window.

The shop has been in its previous premises for 29 years, since 1988, however, after a unit became available opposite, owner Philip Barulis leapt at the opportunity.

He said: 'I'd had my eye on that particular unit for quite some time, so when it became available it was an easy decision to make.'


You may also want to watch:


Mr Barulis said he felt the new location would make the shop more visible to passers-by, particularly holiday makers.

'Great Yarmouth has always been a very seasonal town and the main area for holidaymakers is Regent Road.

Most Read

'When people walk up and down Regent Road or go to the Market Place, they don't tend to see what is on the opposite side of King Street, so it tended to get forgotten.

'What I'm hoping is that now I am facing in that direction, I will be more in the world's eye.'

The previous shop closed down on Christmas Eve, with the new store opening for business on January 7.

Mr Barulis added: 'The reaction to the new shop so far has been entirely favourable. People have been commenting that it is much brighter and can be seen much easier.

'It already feels more noticeable and I think plenty of people even see me as a new business to them, which I don't really want to be the case.'

The owner said he also feels the size of the new location will be an asset to him. He has incorporated an office space and workshop into the main shopfloor.

He added: 'The new layout will make it easier for me to keep an eye on the shop while doing things like watch repairs, as well as making me more front facing.'

Become a Supporter

This newspaper has been a central part of community life for many years. Our industry faces testing times, which is why we're asking for your support. Every contribution will help us continue to produce local journalism that makes a measurable difference to our community.

Become a Supporter