Search

Autumn revamp for Waitrose superstore and cafe after changes get go-ahead

PUBLISHED: 07:44 01 July 2020 | UPDATED: 11:32 01 July 2020

Permission has been granted for changes to the Eaton branch of Waitrose. PHOTO BY SIMON FINLAY

Permission has been granted for changes to the Eaton branch of Waitrose. PHOTO BY SIMON FINLAY

A revamp for a Norwich superstore is due to take place in the autumn, after plans were given the go-ahead.

Proposals for the Waitrose supermarket at Eaton, lodged with Norwich City Council earlier this year, have been approved by City Hall planning officers.

Waitrose has been given the green light to make changes to the lobby at the back of the Church Lane superstore, including new entrance doors, and to extend the store’s cafe.

The existing entrance to the store from the car park will be demolished and replaced with a new store entrance.

Officers, in granting permission, said: “This is a much smaller and simpler entrance feature which would be more contemporary in design and materials than the existing.

“It is a very modest feature in comparison to the building as a whole and is considered to be appropriate in design and not to effect the overall appearance of the building or wider area.”

You may also want to watch:

The extension to the cafe, at the front of the store, would see the current exterior walls extended, with a small planting bed on Church Lane needing to be removed to allow that to happen.

Permission was also granted to make alterations to the service delivery yard at the superstore, reached via Eaton Street.

The plans will also see changes to part of the store’s car park.

New bays for delivery vans would be created in a small section of car park to the left of the rear entrance.

In the planning documents lodged with City Hall, Waitrose said that change was needed because of the increased demand for delivery services.

And there will be new covered trolley bays, which Waitrose said would “improve customer experience”.

The superstore is in one of the city council’s designated conservation areas, but officers at City Hall said: “Given the scale of the alterations and the design and materials which are appropriate to the character of the existing building, it is not considered the proposal would cause any harm to the Conservation Area or setting of adjacent listed buildings.”

A Waitrose spokeswoman said: “We’re pleased to have received planning consent for the shop improvements. Our aim is now to begin work in the autumn, providing it doesn’t compromise any social distancing measures that are in place at that time.”


If you value what this story gives you, please consider supporting the Eastern Daily Press. Click the link in the orange box below for details.

Become a supporter

This newspaper has been a central part of community life for many years, through good times and bad, serving as your advocate and trusted source of local information. Our industry is facing testing times, which is why I’m asking for your support. Every single contribution will help us continue to produce award-winning local journalism that makes a measurable difference to our community.

Thank you.

Most Read

Most Read

Latest from the Eastern Daily Press