Search

Prison visitor centre gets given a lockdown makeover

PUBLISHED: 18:50 21 July 2020 | UPDATED: 18:50 21 July 2020

Before and After: Norwich prison's visitor centre, which is run by Spurgeons Children’s Charity has received a lockdown makeover. Picture; Spurgeons Childrens Charity

Before and After: Norwich prison's visitor centre, which is run by Spurgeons Children’s Charity has received a lockdown makeover. Picture; Spurgeons Childrens Charity

Archant

The children’s play area at Norwich prison’s visitor centre has received a lockdown makeover.

When coronavirus restrictions forced visits to Norwich Prison’s visitor centre, which is run by Spurgeons Children’s Charity, to be suspended, residents at the prison set about giving the centre’s play area a much needed face lift.

You may also want to watch:

Now, with visits set to restart, residents’ families can look forward to enjoying a much brighter and better play area, featuring newly repainted and repaired picnic benches, a Wendy House and sand tray.

The work was completed by prisoners, many of whom are nearing the end of their sentences and carry out work in the community.

Additional help was also provided by young people from St Edmunds Society, a Norwich-based collaborative vocational learning hub for teenagers. Funding for the project primarily came from a £15,000 donation from the KPE4 Trust, which covered the cost of laying new flooring, a screen and Nintendo Wii for use on prison Family Day visits.


If you value what this story gives you, please consider supporting the Eastern Daily Press. Click the link in the orange box above for details.

Become a supporter

This newspaper has been a central part of community life for many years. Our industry faces testing times, which is why we're asking for your support. Every contribution will help us continue to produce local journalism that makes a measurable difference to our community.

Latest from the Eastern Daily Press